طرح توجیهی گاوداری شیری 30 راسی

طرح توجیهی گاوداری شیری 30 راسی طرح توجیهی گاوداری شیری 30 راسی

دسته : طرح های توجیهی و کارآفرینی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 63 KB

تعداد صفحات : 31

بازدیدها : 255

برچسبها : طرح توجیهی پروژه کارآفرینی

مبلغ : 3000 تومان

خرید این فایل

طرح توجیهی گاوداری شیری 30 راسی در31 صفحه ورد قابل ویرایش

طرح توجیهی گاوداری شیری 30 راسی در31 صفحه ورد قابل ویرایش

كلیات پرورش گاو

تاریخچه

       بشر اولیه كه سالیان درازی را بصورت بدوی از میوه درختان و شكار حیوانات امرار معاش مینمود رفته رفته در صدد برآمد برای مواقعی كه دسترسی به شكار نداشت حیواناتی را كه مفید تر و مطیع تر تشخیص داده بود بتدریج رام و اهلی سازد . كم كم در اثر تماس مداومی كه بدین طریق با گاو ،بز و میش كوهی حاصل كرد علاوه بر فوائد گوشت از مزایای شیر هم برخوردار شد و پس از قرون متمادی هنگامیكه شهرنشین شد در گوشه خانه و كاشانه ای كه برای خود میساخت جای مخصوصی هم برای نگاهداری گاو ترتیب داد . بعقیده مارشاك اهلی كردن حیوانات 8 هزار سال قبل از میلاد مسیح ابتدا در خاورمیانه انجام شده است .

      پرورش گاو در اعصار جدیدتر چنانچه از روی نقوش و كتب یونانی ،مصری و چینی و ایرانی مشهود میباشد از اهمیت ویژه ای برخوردار شده بود چنانچه در قرون وسطی و دوره رنسانس در كشورهای اروپائی بعلت پیشرفت علم از یكطرف و استعداد زمین و شرایط مساعد جوی مراحل اول اصلاح نژاد گاوها متداول شده و تكثیر یافت ولی چون سیل بنیان كن بیماریها بخصوص طاعون گاوی كه همواره از كشورهای آفریقائی یا مركز آسیا سرچشمه میگرفت تلفات و خسارات زیادی به گاوداریهای اروپائی وارد میكرد لذا دانشمندان درصدد برآمدند مانند مسائل پزشكی برای جلوگیری از بیماریهای دام نیز دانشكده هائی تاسیس كنند . از اینرو فرانسویان در 210سال قبل اولین دانشكده را در لیون افتتاح كرده و كم كم دانشجویانی از سایر كشورها باین دانشكده اعزام شده و در مراجعت به تاسیس دانشكده های دامپزشكی متعدد در كشورهای خود همت گماشتند .

نژادهای معروف گاو :

    اهمیت پرورش نژادهای ممتاز گاو از نظر افزایش شیر و گوشت از دیرزمانی مورد توجه بشر قرار داشته است . تا آنجا كه در تواریخ منقول است بعد از میلاد مسیح ایتالیائیها ضمن تبادل تجارت با چین و رونق كشتیرانی تعدادی گاو گوشتی عظیم الجثه از چین وارد كرده و در ایتالیا بنام ChIANINA پرورش داده اند . در اثر جنگهای صلیبی نیز نقل و انتقالات دیگری بین كشورهای داخلی اروپائی بعمل آمده است . پس از كشف امریكا و استرالیا صادرات گاو از اروپا از یكطرف و از هندوستان و افریقا از طرف دیگر در آمریكا و استرالیا توسعه یافته و مطالعات دانشمندان در باره نژادهای گوشتی و شیری و آمیخته گری آنها وارد مراحل نوینی گردید.

شرایط تاسیس گاو داری :   بمنظور ایجاد نظم و هماهنگی بین واحدهای و جلوگیری از تراكم كه باعث انتشار عوامل بیماریها میشود از طرف وزارت كشاورزی در تهران و شهرستانهای بزرگ با تهیه فرمهای مخصوص  درخواست صدور پروانه نمایند .

در این ضوابط ساختن اصطبل ،بهاربند ،شیردوشی و خانه های كارگری با رعایت اصول فنی تهیه شده است . اینك نكاتی كه دامپروران در تاسیس واحد گاوداری باید رعایت كنند برای مزید اطلاع درج میگردد .

1-رعایت فاصله حداقل فاصله تاسیسات دامداری جدید با مجتمع یا قریه روستائی 200 متر

از ماشین شیردوشی طبق دستورالعمل مخصوص ماشین استفاده شود .

كارگر بمحض قطع جریان شیر باید پستانك را از سر پستانها جدا كند پس از اتمام عملیات شیردوشی كلیه قسمت های سالون با آب تحت فشار قوی شست و شو داده شده و لوله های نقاله شیر نیز با محلول آب گرم و مایع  Detergent مخصوص از بقایای شیر پاك شود .

شیردر تانكر اطاق سردخانه در حدود 5 درجه حرارت حفظ شده و هر چه زودتر بوسیله تانكر بكارخانه حمل شود (حمل شیر در بیرون نیز حتی المقدور در حرارت كم و در فاصله زمانی كوتاه بكارخانه حمل شود .

سرویس دستگاه شیر دوشی و تعویض لاینرها در فواصل زمانی معین كه در دستورالعمل مربوط ذكر شده انجام گیرد .  ماشین های شیردوشی ساده برای واحدهای كوچك با صرفه تر میباشد.

   معمولاًشیر عصر كمی بیشتر ا زشیر صبح چربی داشته و در اول هر نوبت شیردوشی چربی كم تا یك  درصد و در اواخر تا 10درصد بالا میرود پس دامپروران برای آزمایش نمونه بهتر است در برداشت نمونه موقع كم بودن چربی دوشهای اول و پرچربی بودن دوشهای آخر را در نظر داشته باشند زیرا گلبولهای چربی كه قطر آنها بین یك تا 10میكرون میباشد اكثراً در غدد مولد شیر تا آخر هر نوبت شیردوشی میماند كه با دوشها و ماساژهای مرتب شیردوش ماهر و یا ماشین شیردوشی خارج میشود . گاوهائیكه سه مرتبه در روز دوشیده میشوند معمولاً شیر ظهرشان چربتر است و در تلیسه ماههای اول شیر دوشی شیر مثل گاوهای چند زا بالا نمیرود بلكه در ماههای چهارم تا هفتم مقدار شیر تلیسه شكم اول حداكثر میباشد . چربی در تابستان كمتر از زمستان ودر دشت كمتر از كوهستان میباشد .

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید